Over / volg ons

Wil je de Buiten Verwachting volgen? Lees hier wie wij zijn en hoe je kunt zien waar we liggen of varen.

Wij zijn Wessel en Yvonne van Ackooy. Samen met onze beagle, Cleo, wonen wij sinds 2013 aan boord van de Buiten Verwachting. Onze andere beagle, Pablo, is helaas in 2021 overleden. Sinds april 2022 woont ook ons matroosje Saar aan boord. De passie van het waterwonen is vanuit Wessel ontstaan, maar ondertussen is het een passie van ons beiden. Wessel werd verliefd op het aan boord wonen bij de waterscouting, Yvonne werd verliefd op Wessel en samen werden we verliefd op het wonen en varen op een oud vrachtschip.

Wessel en Yvonne van Ackooy bij de andere passie: wintersport
De beagles Cleo en Pablo, die net als Wessel en Yvonne, van varen houden
Pablo (links) en Cleo (rechts)

We vonden viavia de luxe motor Tara. Dit schip voldeed aan onze wensen en we waren erg blij dat we het mochten overnemen van de familie die het schip heeft laten bouwen. Meer over de geschiedenis van het schip vind je hier. Na 6 jaar intensief verbouwen is het zo goed als af. Lees: een schip is nooit af. Gedurende de verbouwingen zijn we blijven varen en hebben we deelgenomen aan diverse evenementen zoals Sail Amsterdam 2015, erfgoedmanifestaties in Leiden en Alkmaar en havendagen in Wijk bij Duurstede en Aalst. We vinden het erg leuk om het verhaal van ons en ons schip te vertellen. En ze zeggen niet voor niets: varen = behoud van het schip.

De afgelopen jaren hebben we al veel van Nederland gezien, maar er blijven altijd plekjes te ontdekken. Op de planning staan natuurlijk nog de volgende plaatsen: Parijs en Berlijn.

Volg ons op Facebook en MarineTraffic voor de actuele plaats waar we liggen afgemeerd.