Varen door de jaren heen

Ieder jaar zijn we zo’n 5 tot 6 maanden aan het varen. We creëren op die manier een Zwiterlevengevoel, terwijl we toch thuis zijn. Als we dan terugkomen van het werk is het heerlijk om in een andere omgeving te zijn, maar met de gemakken van thuis. Ideaal! We vinden het ideaal om de stroom los te kunnen koppelen en weg te kunnen varen. Lees hier waarom we dit belangrijk vinden en hoe we dit door de jaren heen doen.

Zwitserlevengevoel

De definitie van het “Zwitserlevengevoel” is volgens ANW een onbekommerd en onbezorgd gevoel. Hiervoor gaan we jaarlijks op sneeuwexpeditie naar Savognin (Zwitserland). Ondanks onze leeftijd vinden we dat we behoorlijk aan het Zwitserlevengevoel voldoen. Om dit niet alleen tijdens onze wintersportvakantie te bereiken, hebben we als doel om 5 tot 6 maanden per jaar onderweg te zijn met ons schip, onze beagle en sinds 2022 onze dochter. Dit hebben we vanaf het eerste moment aangegrepen. Soms gaat dit ten koste van het verbouwen zoals tijdens Sail Amsterdam 2015. Het vrije gevoel van het varen vinden we heerlijk en zorgt voor ons mede voor een onbekommerd leven. Met de technische aanpassingen in 2017 (spudpalen en boegschroef) gaat het varen ons steeds onbezorgder af. We zien door het varen steeds meer van Nederland. Als we er vandaan kunnen reizen met het openbaar vervoer naar ons werk, vinden we het een geschikte ligplaats.

Tijdens het varen en afmeren vinden we het belangrijk de historie van het schip te laten zien door het hele land. Dit doen we door onze aanwezigheid bij diverse historische evenementen zoals erfgoedmanifestaties van Het Historisch Bedrijfsvaartuig, Sail Amsterdam en de Lekkodagen. We hebben in 2016 een erfgoedmanifestatie mede georganiseerd: VreeswijkVolVaart! Bovendien hangen we vaak onze informatiebanner van bijvoorbeeld Het Historisch Bedrijfsvaartuig uit:

Informatiebanner Buiten Verwachting met historie

In 2021 gingen we richting België, in 2022 kregen we onze dochter en in 2023 gaan we richting Brabant en Limburg.